Cumparaturi
Continuaţi cumpărăturie
Finalizați comandaPomul este de vigoare mijlocie, cu rodire precoce, pe buchete de mai si ramuri mixte, înfloreste odata cu soiurile medii si târzii, prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox. Fructul este de forma sferic-alungita, de marime foarte mare, cu greutate de 98 - 110 gr., culoarea pielitei este foarte atractiva datorata luciului asemanator nectarinelor, culoarea pulpei este portocalie intens, are gust foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
Din tehnologia de cultura specifica amintim ca tratamentele se fac cu substante din grupa celor ecologic, pretându-se la cultura ecologica a caisului. Se vor efectuarea operatiunile în verde, taieri de fructificare dupa recoltare, 3-4 irigari pe an, fertilizare periodica cu gunoi de grajd 40t/ha. Soiul Carmela are o productie de 38 -40 kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha.
Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.
Recoltare Epoca de maturare a fructelor este în doua decada a lunii iunie cu o saptamâna mai târziu decât cultivarul Rares si cu 3 saptamâni mai devreme decât soiul Dacia.
Altoire Portaltoii utilizati la altoire sunt: zarzarul (Armeniaca vulgaris), caisul franc, soiuri târzii, Stella Haggith, mirobolan, selectii Prunus cerasifera Ebrh, corcodus 163, Contanta 14 si Constanta 16.
Origine Soi obtinut la SCDP Baneasa din încrucisarea Farmigdale x NJA20. Omologat în anul 2002.