Cumparaturi
Continuaţi cumpărăturie
Finalizați comanda
Nou
Availability: This product is no longer in stock
Warning: Last items in stock!
Soi cais Carmela
Availability date:
Pomul este de vigoare mijlocie, cu rodire precoce, pe buchete de mai si ramuri mixte, înfloreste odata cu soiurile medii si târzii, prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox. Fructul este de forma sferic-alungita, de marime foarte mare, cu greutate de 98 - 110 gr., culoarea pielitei este foarte atractiva datorata luciului asemanator nectarinelor, culoarea pulpei este portocalie intens, are gust foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
Din tehnologia de cultura specifica amintim ca tratamentele se fac cu substante din grupa celor ecologic, pretându-se la cultura ecologica a caisului. Se vor efectuarea operatiunile în verde, taieri de fructificare dupa recoltare, 3-4 irigari pe an, fertilizare periodica cu gunoi de grajd 40t/ha. Soiul Carmela are o productie de 38 -40 kg/pom la o densitate de 625 pomi/ha.
Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.
Recoltare Epoca de maturare a fructelor este în doua decada a lunii iunie cu o saptamâna mai târziu decât cultivarul Rares si cu 3 saptamâni mai devreme decât soiul Dacia.
Altoire Portaltoii utilizati la altoire sunt: zarzarul (Armeniaca vulgaris), caisul franc, soiuri târzii, Stella Haggith, mirobolan, selectii Prunus cerasifera Ebrh, corcodus 163, Contanta 14 si Constanta 16.
Origine Soi obtinut la SCDP Baneasa din încrucisarea Farmigdale x NJA20. Omologat în anul 2002.